Nieuwsbrief Scoutsjaar 2012 – 2013

Welkom (terug) op de Sint-Tarcitiusscouts!

Het scoutsjaar is terug begonnen en het belooft een jaar vol toffe activiteiten te worden; actieve en rustige, natte en droge, vuile en propere, met nieuwe en reeds gekende spelen en soms ook wel alles tegelijk! Dit jaar zijn we met 18 leiding die ervoor zullen zorgen dat elke zondag weer een fantastische beleving zal zijn.

Veel leesplezier en een scouteske groet,
de Tarcitiusleiding

Inschrijving

Je mag op onze scouts twee keer gratis en voor niets komen proberen! Daarna is een inschrijving nodig. Wij voorzien 5 inschrijvingsmomenten voor jullie op het lokaal. De eerste vindt plaats op 9 september samen met de startdag, daarna ook nog op 16 en 23 september en de twee laatste zijn op 7 en 14 oktober. Om de inschrijving nog vlotter te laten verlopen, kan u al een voorinschrijving doen op deze site, dan hebben wij van u nog slechts een handtekening en de betaling nodig.

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om het inschrijvingsgeld dit jaar met 5 euro te verhogen omdat we zelf met de 30 euro niet meer rond kwamen. De inschrijvingsprijs voor een gans jaar bedraagt nu 35 euro per lid. Hierin zit de verzekering, het inschrijvingsgeld bij Scouts en Gidsen Vlaanderen en werkingsgeld voor de activiteiten. Wij hanteren geen verminderde tarieven voor meerdere kinderen van één gezin, simpelweg omdat onze bijdrage per lid aan S&GV deze 35 euro praktisch dekt. Gezinnen voor wie de inschrijving financieel moeilijk draagbaar is, bieden wij een spreiding van betaling aan. De mensen die een vrijetijdspas hebben, kunnen de prijs halveren. Hiervoor hebben we een kopie van deze pas nodig. Moest u niet weten wat deze pas is, dan kan u alle informatie hieromtrent op de site van de stad Geel vinden. Via een mailtje naar groepsleiding@tarcitius.be kunnen we deze beide mogelijkheden discreet behandelen.

Eens je zoon is ingeschreven, hopen wij voor hem en voor ons dat hij zo vaak als mogelijk kan komen. We kunnen het niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Een scoutsgroep is een vriendengroep die moet opgebouwd worden en het is heel moeilijk om dit te verwezenlijken zowel voor je zoon als voor ons als hij maar af en toe komt. Soms zullen er activiteiten zijn die niet zo tof lijken als anderen, maar als ze dan toch zijn geweest kunnen ze alleen maar blij zijn dat ze zijn gegaan. Ook het weer lijkt soms onrechtmatig een belangrijke factor om niet te komen. De leiding zal steeds zorg dragen voor jullie zonen en de activiteit aanpassen of helemaal veranderen als het weer dit gebiedt. Familiefeesten en school zijn zaken die natuurlijk voor de scouts gaan, maar zelfs hierbij kan de aanwezigheid op de scouts gemaximaliseerd worden.

Uniform

Voor alle leden – behalve kapoenen – en leiding is uniform verplicht! Het standaard uniform van elke scouts bestaat uit een groene korte broek en een beige hemd met de bijhorende kentekens. Ook heeft onze scouts een eigen uniek geel/rood sjaaltje met reflecterende band zodat we overal herkenbaar zijn. Dit is ook voor kapoenen verplicht en is aan te kopen aan 10 euro op de scouts.
Heel het uniform kan aangekocht worden op de uniformbeurs die zal plaatsvinden op zondag 21 oktober op het lokaal (zie verder).
Wil je toch al sneller volledig in uniform paraat staan, dan kan je zelf al eens een kijkje gaan nemen in de Zwerver te Mol of de scoutswinkel Hopper .

Communicatie

Doorheen het jaar proberen we telkens zo goed mogelijk met jullie te communiceren. Aan de vlaggenmast zeggen (lees: roepen) we altijd wat er de volgende week te doen is en wat we eventueel nog van jullie verwachten, dus wees niet bang en kom gerust van nabij een kijkje nemen als we afsluiten. Op de site kan u heel veel informatie vinden en ook zal u als het nodig is mails van ons ontvangen. Hebt u toch nog vragen, opmerkingen, lofbetuigingen, smeekbedes of zelfs een serenade die u te berde wil brengen, aarzel dan niet en spreek de (groeps)leiding aan voor of na de activiteit! U kunt hen ook steeds een mailtje sturen of bellen. Op onze site staan de contactgegevens van de groepsleiding en takleiders (verantwoordelijken van de tak). Met het emailadres bereikt u steeds alle leiding van de desbetreffende groep.

Pestgedrag wordt op onze scouts absoluut niet toegestaan! De leden weten dit en de leiding probeert hier altijd zo goed mogelijk op te letten en te reageren. Als wij hier gevallen van meemaken, dan wordt dit zeker besproken met de ouders. Stel nu dat het zich toch voordoet als de leiding het niet ziet, gelieve dit dan te melden aan de takleider! Samen zoeken we dan naar een oplossing voor dit probleem.

www.tarcitius.be

In 1991 werd het wereld wijde web ontdekt en ook wij maken hier dankbaar gebruik van. Op deze site kan u alle informatie vinden over onze scouts, ook staan er veel foto’s op zoals die van het kamp. Veel surfplezier!

Verder kunt u nog een hele hoop andere informatie vinden op www.scoutsengidsenvlaanderen.be.

Activiteitenkalender

We overlopen hieronder kort de grote activiteiten die doorheen het jaar georganiseerd worden met de scouts. Telkens staat er ook een kleine omschrijving bij zodat ook de nieuwe leden weten over wat het gaat. U zult merken dat er regelmatig activiteiten gepland staan waarmee de scouts geld inzamelt. Deze zijn nodig ter compensatie van de lage inschrijvingsprijs en dienen om onze werking, materialen en lokaal te bekostigen. Het zijn telkens leuke gelegenheden waarmee we de ouders en sympathisanten ook waarvoor hun geld willen geven. Wij hopen dan ook dat we jullie telkens in grote getalen mogen ontvangen. Deze lijst is nog niet volledig en zal doorheen het jaar met de nodige communicatie nog uitgebreid worden, maar schrijft u deze data al zeker in de agenda!

Uniformbeurs: 21 oktober 2012
Deze beurs is reeds aangehaald. Jullie zijn vanaf 17.00 uur welkom om het uniform van jullie zoon te kopen. Hij kan hier alles passen en bestellen, enkele weken later ligt het dan op hem te wachten op de scouts. De ouderraad houdt tegelijk ook zijn eerste activiteit, voor meer informatie, kijk in bijgevoegde brief.

Belofteweekend: 27 – 28 oktober 2012
Zoals elk jaar vindt het eerste weekend van het scoutsjaar plaats tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie. Tijdens dit weekend worden er van zaterdagochtend tot zondagnamiddag leuke scoutsactiviteiten gehouden. Van woudloperskeuken tot kamp bouwen. Ook moeten alle leden dit weekend hun belofte afleggen voor de rest van het jaar.

Wijnavonden: 23 – 24 november 2012
Onze scouts zal voor de derde keer een wijndegustatie weekend organiseren met een wijnbar. Deze zeer gezellige aangelegenheid is een bezoek waard voor de echte wijnliefhebber, maar ook voor diegene die slechts het occasionele wijntje drinken. In samenwerking met Geelse wijnleveranciers bieden we een twintigtal wijnen aan die elke prijsklasse vertegenwoordigen en besteld kunnen worden na degustatie.

Kerstmarkt: 8 – 9 december 2012
Zoals elk jaar zullen wij ook dit jaar weer het gezelligste kraampje van heel de kerstmarkt hebben! Kom zeker een kijkje nemen want we hebben alles wat een mens begeert tijdens de kerstmarkt, voor jong en oud.

Tarciaanse feesten: 15 – 16 – 17 februari 2012
Ook zoals elk jaar is het laatste weekend van de krokusvakantie helemaal opgevuld door onze feesten. Vrijdag zwaarbierenavond en zaterdag quiz in de waai en afsluiten doen we opnieuw te Sint-Amands op zondag met de mosseldag. Zowel wij als jullie weten wat te doen dit weekend!

Kamp: 11 – 21 juli 2013
Het jaarlijkse kamp als afsluiter van een ongetwijfeld fantastisch scoutsjaar! Voor alle takken begint het donderdag 11 juli, behalve voor de kapoenen, zij sluiten aan op zondag 14 juli. Alle informatie over het kamp krijgen jullie op tijd en stond toegestuurd. Wat we jullie al wel kunnen prijsgeven is dat we dit jaar naar Tielt-Winge. Afgelopen jaar hebben de gidsen dat terrein voor ons getest en goedgekeurd.

Het maandprogramma

Voor een laatste keer zullen jullie het maandprogramma van september in het papieren boekje terugvinden. Het boekje zal vanaf nu steeds, tegen het einde van de maand, op de site verschijnen en per mail rondgestuurd worden. Als u dan toch nog een papieren versie wenst, dan kan u het zelf nog altijd gemakkelijk afdrukken.