Het uniform

Het uniform bestaat uit:

  • Een korte (of lange) groene broek.
  • Een beige scoutshemd van de Hopper.
  • Onze rood/gele das die bij ons te koop is.
  • De bruine scoutstrui is niet verplicht.

Voor de kapoenen is enkel het sjaaltje verplicht. De meeste kapoenen dragen ook al graag een scoutshemd en zij mogen dit zeker ook aandoen, maar dit is dus nog geen verplichting voor hen.

Vanaf de welpen vragen we wel om ook een scoutshemd te dragen. De andere uniformstukken (zoals een scoutstrui, t-shirt of korte broek) zijn niet verplicht, je mag hier ook gewoon speelkledij voor aandoen. Wel vragen we om als echte scout natuurlijk zo veel mogelijk in korte broek naar de activiteit te komen.

Scoutskledij kan aangekocht worden in de Hopper winkel of site. Normaal gezien houden we elk jaar een uniformbeurs waarop alle kledij gepast en besteld kan worden maar deze kan dit scoutsjaar (20-21) helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Uniform op maat

Voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben, bestaat er “Uniform op maat”. Zij krijgen korting bij de aankoop van bepaalde uniformstukken.

Leden die recht hebben op lidgeld op maat, krijgen vanaf september korting in Hopper Winkel en de webwinkel als ze hun lidnummer doorgeven.

  • hemd (60%)
  • broek of rok (50%)
  • trui (50%)

Hiervoor heb je dus het lidnummer nodig van je zoon en ook in aanmerking komen voor verminderd lidgeld. Dit wordt normaal doorgegeven bij de inschrijving maar vraag dit gerust even na bij de groepsleiding of dit in orde is gebracht (anders wordt deze korting niet toegekend). Voor vragen hier rond kan je altijd mailen naar groepsleiding@tarcitius.be

Kentekens

Groepslintje: Onder de schoudernaad van de rechtermouw.
Takkenteken: Op de rechtermouw, iets onder het groepslintje.
Jaarkenteken: Rechts vooraan, net boven de borstzak.
Lintje Belgiƫ-Europa: Links vooraan op het hemd, tegen de bovennaad van de borstzak.
Beloftekenteken: Links vooraan in het midden van de borstzak van het hemd, bij welpen ook vooraan op de pet als ze die hebben.
Nesthoekje: Op de linkermouw met de punt naar boven.
Vlaamse leeuw: Op de linkermouw.
Internationaal kenteken: Op de linkermouw, in het midden van de bovenarm.
Patrouillelinten: Aan de linker schouderklep van het hemd.