Startdag 12 september 2021

Beste ouders en leden

Na een lange en niet al te zonnige zomer kan het scoutsjaar terug in gang schieten. Op zondag 12 september is het weer zover en houden we onze jaarlijkse startdag met de scouts. Deze zal zoals vorig jaar terug doorgaan aan onze scoutslokalen. Corona is nog steeds niet helemaal verdwenen maar gelukkig kunnen we onze activiteiten weer zonder grote beperkingen laten doorgaan. Uiteraard zorgen we er wel voor dat we zo coronaveilig te werk gaan.

Informatie

 • Tijdstip: 10u – 16u
  • Nieuw: bij goed weer zullen we aan het terras bij ons lokaal enkele tafeltjes opstellen, waar de ouders tussen 16u en 18u wat kunnen napraten met een drankje. De takleiders en groepsleiding zullen ook aanwezig zijn, zodat jullie hen ook jullie vragen kunnen stellen.
 • Locatie: Scoutslokaal (Eikevelden 79a, Geel)
 • Wat neem je mee: rugzakje met drinken, koek, lunchpakket en stukje vlees (voorgebakken en gewikkeld in aluminiumfolie) voor op het vuur te roosteren. Doe zeker ook je speelkledij aan.

Maatregelen

 • Wie ziek is, blijft thuis! Indien je symptomen vertoont, vragen we je om thuis te blijven.
 • De activiteiten hoeven niet meer in bubbels door te gaan. Wel zullen de leeftijdsgroepen doorheen de dag hun activiteiten apart laten doorgaan (zoals eigenlijk steeds het geval is op de scouts).

Info voor nieuwe leden

 • Indien mogelijk, mogen jullie op voorhand een mail sturen naar de groepsleiding (groepsleiding@tarcitius.be). Zo kunnen we inschatten hoeveel nieuwe leden we dit jaar kunnen verwachten en kunnen we eventuele vragen van jullie al beantwoorden. Uiteraard is de leiding ook na de activiteit (zowel opening als de andere) beschikbaar om op jullie vragen te antwoorden.
 • In onze scouts werken we met verschillende leeftijdsgroepen, ook wel takken genoemd. Hierbij een kort overzicht:
  • Kapoenen: 1ste en 2de leerjaar (2015-2014)
  • Welpen: 3de, 4de en 5de leerjaar (2013-2011)
  • Jongverkenners: 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar (2010-2008)
  • Verkenners: 3de, 4de en 5de middelbaar (2007-2005)
 • Vorig jaar is er voor de welpen een ledenstop ingelast, aangezien er door de bubbels maar een beperkt aantal plaatsen per tak was. Dat is dit jaar wat veranderd, waardoor er weer nieuwe welpen kunnen aansluiten. Uiteraard is de groepsgrootte niet onbeperkt, dus kan het zijn dat er toch nog een ledenstop komt. De leden die op de wachtlijst staan van vorig jaar kunnen wel al zeker aansluiten dit jaar.
 • Aan de ouders van de nieuwe leden willen we vragen om een papiertje met contactgegevens mee te geven voor de leiding, zodat we jullie kunnen contacteren moest dit nodig blijken. Graag een mailadres en gsm-nummer van de ouder(s) en de naam van je zoon.

Moest je nog met vragen zitten, mag je steeds een mailtje sturen naar groepsleiding@tarcitius.be

Tot zondag!

Scouteske groeten, de leiding