Scouts in tijden van corona: update 20/05

Beste ouders en leden
Het coronavirus blijf ons allemaal in de ban houden. Ook jeugdbewegingen ontsnappen hier uiteraard niet aan. Jammer genoeg kunnen wij onze activiteiten nog niet meteen hervatten. Momenteel zijn de regels van scouts en gidsen Vlaanderen de volgende:
Er mogen geen scoutsgerelateerde activiteiten georganiseerd worden t.e.m. 8 juni. Over het kamp kunnen we momenteel nog steeds geen informatie geven, hiervoor wachten we allemaal nog in spanning de maatregelen van de regering en van scouts en gidsen Vlaanderen af die normaal op 22 mei zullen geweten zijn. We gaan proberen onze website zo goed mogelijk up-to-date te houden zodat jullie hier altijd alle informatie op kunnen terugvinden indien wij iets meer weten. Het zou kunnen dat we binnenkort wel de inschrijvingen voor het kamp gaan openen maar de betaling pas laten gebeuren indien we zekerheid hebben dat ons kamp kan doorgaan. Meer info hierover binnenkort.
Maar, ook de leiding van Sint-Tarcitius heeft het niet makkelijk deze periode om de scouts te moeten missen. Daarom hebben wij voor elke tak een alternatief maandprogramma gemaakt met allerlei opdrachten, uitdagingen en alternatieven deze maand zodat al onze leden toch met de scouts kunnen bezig zijn in april.
Je kan dit vinden onder de knop ‘maandprogramma’ links in het overzicht.
Trek dus je uniform elk weekend weer aan en doe mee met de opdrachten die wij voor iedereen in petto hebben! Maak ons trots!
Indien je nog met vragen zit over de scouts en het coronavirus, mag je steeds een mailtje sturen naar groepsleiding@tarcitius.be
We wensen jullie allemaal het allerbeste toe deze dagen. Zorg goed voor elkaar!
Scouteske en warme groetjes,
De leiding