Oproep klusjesdag 21 maart

Beste ouders en oudleiding,

Allereerst bedankt voor jullie hulp en aanwezigheid tijdens Deadline en de Tarciaanse Feesten! Met de centen die we hier verzameld hebben, kunnen we investeringen doen voor ons speelkot en het kamp. Onderstaande info stuur ik jullie op vraag van de VZW Tarcitiusvrienden.

De scouts zitten ondertussen al enkele jaren in hun nieuwe lokalen en ook de verhuur is al meerdere maanden heel goed aan het draaien. De momenten dat jullie aan de lokalen de scoutsmannen komen ophalen en/of als jullie de lokalen zelf al huurden, zullen jullie wel gemerkt hebben dat er een hoop kleine en grotere mankementen zijn. We worden er soms op aangesproken, maar het steekt ons natuurlijk zelf ook de ogen uit. Zeker na al de moeite en middelen die er al in het lokaal gestoken zijn in het verleden, was het mooi geweest als het een kant-en-klaar lokaal was met een minimum aan mankementen. Maar het is nu niet zo en we willen er met de VZW en de scouts alles aan doen om die negatieve bladzijde om te slaan en positief te zijn over de mogelijkheden naar de toekomst. Nog een belangrijk punt dat we hoog in het vaandel dragen, is om er voor te zorgen dat de Sint-Tarcitiusscouts ook effectief een Scouts kan zijn. Hiermee bedoelen we: dat de leiding zich kan focussen op het leiding zijn voor jullie zonen en jullie zonen ook kunnen spelen en genieten in en rond de lokalen.

Daarom zijn wij op zoek naar helpende handen op zaterdag 21 maart vanaf 10u00. Die dag zijn de lokalen niet verhuurd en kan er een volledige dag geklust worden. Ouders, grootouders, vrienden, tantes, nonkels, iedereen die een steentje wil bijdragen is méér dan welkom om te komen klussen, schilderen, timmeren, poetsen, boren…! Om die dag vlot te laten verlopen zou de VZW u willen vragen om even een mailtje te sturen naar vzw@tarcitius.be met daarin de volgende info:

 • Wie er komt helpen.
 • Wanneer je kunt komen. Een uurtje, enkele uren of de hele dag. Alle hulp wordt geapprecieerd!
 • Is er iets specifieks waar je je voor wilt engageren? Bijvoorbeeld:
  • Ben je een vakman die voor iets specifieks kan zorgen?
  • Wil je graag mee helpen poetsen of heb je (verborgen) schildertalenten?
  • Misschien heb je zelfs al moeten denken: Wanneer gaan ze … nu eens in orde brengen?
 • Eventuele extra info.
 • En we staan natuurlijk open voor ideeën en oplossingen om het lokaal en de omgeving beter te maken, maar soms ontbreekt het ons aan inspiratie. Verras ons! 🙂

We hopen op een massale respons en houden jullie na het mailtje ook op de hoogte! Een week op voorhand sturen we naar de mensen die zich hebben opgegeven meer info over de zaken die we willen aanpakken! Als je wel wilt helpen, maar die dag niet vrij bent, dan mag je het ons ook zeker laten weten!

Scouteske groet,

[ezcol_1half]Bernard Willems
Voorzitter VZW Tarcitiusvrienden[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Stijn Gebruers
Groepsleider Sint-Tarcitius[/ezcol_1half_end]