Overgang 14 september 2014

Beste ouders,
beste leden,

het scoutsjaar is terug begonnen en het belooft een jaar vol toffe activiteiten te worden; actieve en rustige, natte en droge, vuile en propere, met nieuwe en reeds gekende spelen en soms ook wel alles tegelijk! Maar traditie getrouw is de eerste activiteit onze overgang hier zullen enkele leden overgaan naar hun volgende tak en wordt ook hun nieuwe leiding bekend gemaakt. Dit is meestal een zeer spannend, leuk en gezellig moment om kennis te maken met jouw nieuwe groep. Zo luid ook de slogan; goed begonnen is half gewonnen.

Onze startdag vindt plaats in de bossen van Bel op zondag 14 september van 10 uur tot 16 uur. We spreken wel eerst af aan onze lokalen op Eikenvelden 79A zodat we ons in groep kunnen verplaatsen. De 2 jongste takken zullen zich met de auto naar daar verplaatsen en de 2 oudste takken per fiets. Het is bij ons ook nog de gewoonte dat je nog in het begin bij jouw tak van vorig jaar zit en dan in de loop van de dag pas overgaat naar de volgende.

Kapoenen: 1e en 2e leerjaar
Welpen: 3e, 4e en 5e leerjaar
Jong-verkenners: 6e leerjaar en 1e en 2e middelbaar
Verkenners: 3e, 4e en 5e middelbaar

Voor de jongste takken zouden we ook willen vragen voor enkele bereidwillige ouders om ons weg te brengen en om ons terug te komen halen om 15u45 aan de bossen van Bel zodat we om 16u allemaal samen terug op het lokaal staan.

Voor ’s middags vragen we een lunchpakket mee te brengen. Ook wordt er een vuurtje gemaakt waar je dan uw vleesje op kunt klaarmaken, dit kan een curryworst of een saté (liefst voorgebakken) zijn.

Scouteske groet,
de Tarcitiusleiding